MISTR PEKAŘ PŘÍPRAVEK NA VYMAZÁVÁNÍ PLECHŮ A FOREM NA PEČENÍ A VAŘENÍ |
Je vysoce efektivní a úsporný potravinářský přípravek určený pro úpravu pečících forem, plechů a nádob i skleněných před pečením, eventuálně vařením. Zabraňuje připečení potravin, nahrazuje tradiční vymazávání a vysypání forem. Vhodný do každé domácnosti, na chatu, na cesty, do pekárny či cukrárny, pro klasické i mikrovlnné trouby. Přípravek zajišťuje snadné uvolnění upečeného výrobku (např. dort, bábovka, korpus, koláč, vajíčka, masné výrobky) z formy nebo pekáče.
Má jemné aroma, obsahuje slunečnicový olej a hnací plyn.
Návod k použití:
Při pečení na pánvi dejte pánev při aplikaci mimo otevřený oheň. Pozor hořlavina !!!
Přípravek je určen nejen k pečení bábovek a vymazávání forem a formiček či trubiček k přípravě kremrolí, ale i k přípravě masa či zeleniny na pánvi a k pokrytí povrchu ná- doby při vaření jídel, které se snadno připékají např. při vaření máku, pudinku, mléka aj.
Při přípravě masa a zeleniny lze ocenit jeho nízkou kalorickou hodnotu a to, že neob- sahuje cholesterol, ale hlavně žádný přepálený tuk, zdraví, čisto, pohoda a radost z pečení.
Prostředek zabrání připékání a nádobí snadno umyjete. Nejlépe si tento efekt ověříte při přípravě zapékaných těstovin či francouzských brambor, okraje jsou křupavé a pe- káč snadno umyjete. Stejně tak při grilování. Zkuste rošt a stěny grilu před grilováním, dokud jsou ještě studené, vystříkat Mistrem Pekařem. Budete mít při mytí méně práce.
Přípravek je vhodný na dovolenou a na chatu. Olej ve spreji se Vám na chatě nezkazí, má záruku až dva roky, při cestování se nerozlije a nádobí jde snadno umýt.
Jen pro zajímavost, při pečení palačinek na výstavě Zahrada Čech v Litoměřicích, jich každý rok s jedním sprejem připravíme více jak 3.000 (tři tisíce) Na jedno vystříknutí pánve lze připravit až 16 palačinek.
V tom bude určitě nějaká chemie, že se to nepřipéká?
Nemáte pravdu, jedná se o
přírodní materiál. Základem je slunečnicový olej. Pomocí spreje se vytvoří na pečící
ploše tenký souvislý film, který zabrání připékání. Slunečnicový olej nanesený v tenké
vrstvě působí jako klasický olejový separátor, což je již léta známý princip. Nanesení
tenké vrstvy oleje však zajistí jen vhodný tlak v nádobě a v kombinaci s vhodnou trys-
kou.
Mě hlavně zajímá, kolik to stojí a zda ušetřím?
Nechceme Vás nutit dělat řízky na na-
šem přípravku a ne tak, jak jste zvyklí, na pánvi, kde plavou v sádle. S Mistr Pekařem
upečete stejné množství potravin, jako při použití 3 litrů oleje. Musíte si však sami vy-
brat, zda chcete zdravě žít a kolik tuku jste ochotni konzumovat. Zda náš přípravek
budete běžně používat nebo jen příležitostně při pečení bábovky, protože půjde vždy
dobře vyklopit, nebo když si budete dělat míchaná vajíčka či při zapékání flíčků, proto-
že snadno umyjete nádobí a okraje budou propečené, nikoliv připálené.
Já bábovky nepeču, k čemu mi to bude?
Náš výrobek je určen nejen k pečení v
normální či mikrovlnné troubě, ale i k vaření. Je vítaným pomocníkem při přípravě
všech pokrmů, které se připékají a nádobí potom musíte dlouho drhnout. My jej použí-
váme doma při vaření pudingu.
To není nic pro mě, mám nádobí, kde tuk vůbec nepotřebuji!
Máte pravdu, vajíčka
nebo maso můžete usmažit zcela bez tuku, musíte však mít speciální nádobí. Ale i to
se při pečení bez tuku rychleji opotřebuje, než když použijete náš přípravek. Ne každý
však má speciální nádobí.
Podle odezvy na výrobek, který dodáváme na trh již více jak 15 let víme, že 99 % žen, které nemají problémy s vyklopením bábovky dosáhne stejného úspěchu za použití oleje ve spreji bez toho, že by musely formu vymazávat a vysypávat a potom odstra- ňovat tuk za nehty. Ty, které nemohou často bábovku vyklopit, popisuji zlepšení až o 70 %. Rozhodující pro snadné vyklopení bábovky je okamžik, kdy bábovku vyndáte z trouby. To platí jak pro klasické vymazávání, tak pro použití oleje ve spreji. Při použití oleje ve spreji se tato vhodná doba významně prodlouží.
Na vystříkání bábovky olejem stačí 3 až 4 krátké vstřiky. Hlavní chybou je, že zpravidla napoprvé každý vystříká formu více než je potřeba a bábovka mu nejde vyklopit, v podstatě je ve formě přilepená. V takovém případě počkejte až bábovka vychladne, potom ji rukou odtáhněte od okrajů (přitom uslyšíte jemné třáskání – což je doklad pří- liš velkého množství oleje). Po uvolnění bábovky po celém obvodu s formou lehce klepněte na podložku a bábovku vyklopte a příště vystříkejte formu rovnoměrně, ale méně.
Snadné pečení a vaření s olejem ve spreji! Dobrou chuť přeje MISTR PEKAŘ!